Makine Mühendisi Günlüğü
Bugün Renkli Teneke isimli bir blokta karşıma çıkan bir yazı ilgimi çekti. Yazıda İngilizce’yi konuşarak geliştirme için kurulmuş bir web portalı tanılıyordu. Hemen bahsi geçen siteye üye oldum ve denedim. İlk izlenimim English Central‘ın harika bir servis olduğu.
Siteye üyelik formu doldurmadan hemen Facebook hesabımla bağlandım. Ardından sitenin özelliklerini tanıtan karşıma bir turial geldi. Kullanıma geçmeden önce İngilizce seviyenizi seçiyorsunuz. Sitede karşınıza ilk etapta seviyenize uygun içerik geliyor. Daha sonra tıpkı İngilizce kurslarında olduğu gibi kur atlıyorsunuz.
Sitede tanınmış kişilerin yaptığı konuşmalar veya çeşitli İngilizce öğretilerinin videoları yer alıyor. Bu videoları izlerken yanda konuşmaların İngilizce yazılışı yer alıyor. Böylece konuşulanı anlmama gibi bir durum olmuyor.
English Central’ın öne çıkan diğer bir özelliği de sizin telaffuzunuzu dinleyebilmesi. Karşınıza bir yazı geliyor, siz bu yazıyı sesli olarak okuyorsunuz ve ne ölçüde başarılı okuduğunuzu anlık olarak öğrenebiliyorsunuz.
Bir diğer özellik quizler. Sitede çözebileceğiniz kısa süreli sınavlar yer alıyor.
Sitenin benzer şekilde birçok özelliği daha bulunuyor. İlk etapta 14 gün tüm fonksiyonlardan yararlanabiliyorsunuz. Ancak bu süre sonunda birçok özellikten mahrum kalıyorsunuz. Yararlanabilemek için ayda 10$ veya 6 aylık 40$ ödemeniz gerekiyor. Kesinkle birçok İngilizce kursundan daha yararlı ve çok ucuz olduğunu düşünüyorum.
Bu Güzel haber İçin Çok Sağol Siteden Kontrol Ettim gayette Uygun Bence.
Ben teşekkür ederim cepmaster. Yorumların sürekli spam olarak filtreleniyor. Farklı bir mail yada nick kullanmanı tavsiye ederim.